Chodzi oczywiście o grzyby :)
Przepis:
250 g mrożonych gołąbków
1 średnia cebula
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego bez cukru
5 rzodkiewek
1 jajko
1 łyżeczka suszonego czosnku niedźwiedziego (kupiłam na www.skworcu.com.pl)
1 szczypta soli
słodka czerwona papryka i czarny mielony pieprz - do smaku
Grzyby rozmrozić, pokroić w paseczki, wrzucić na suchą rozgrzaną teflonową patelnię. Dodać drobno posiekaną cebulę i smażyć całość przez 5 minut. Następnie dołożyć koncentrat oraz pokrojoną w plasterki rzodkiewkę. Doprawić czosnkiem niedźwiedzim, papryką oraz pieprzem. Dokładnie wymieszać, na wierzch wbić jajko, posypać je papryką, solą i pieprzem, patelnię przykryć i dusić danie, aż białko będzie ścięte (żółtko powinno pozostać płynne).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz