Faza II, dzień pierwszy, obiad,(P)
Dukanowe bułeczki jogurtowe by Yvonne:
4 łyżki otrąb owsianych
1 łyżka otrąb pszennych
1 łyżka otrąb żytnich
1/3 szklanki mleka
10 g świeżych drożdży
szczypta słodzika w proszku
1 jajko
3 łyżki jogurtu naturalnego 0%
Otręby mielimy na drobny proszek. Drożdże i słodzik rozpuszczamy w ciepłym mleku, dodajemy zmielone otręby, dokładnie mieszamy i zostawiamy na 20 minut w ciepłym miejscu. Jajko ubijamy z jogurtem, dodajemy do masy otrębowej, mieszamy i zostawiamy na kolejne 10 minut. Masę przelewamy do silikonowych foremek. Wkładamy do lekko podgrzanego piekarnika, ustawiamy temperaturę na 180 stopni (bez termoobiegu) i pieczemy ok. 45 minut.
+ udka pieczone (bez skóry, z przyprawą do kurczaka) w Halogen Oven
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz