sobota, 29 stycznia 2011

Chlebek Dukanowy z czarnuszką i kminkiem

Faza II, dzień drugi, śniadanie P+W

Warkoczyki z łososia + sałata lodowa + herbata +

Chlebek Dukanowy z czarnuszką i kminkiem:

4 łyżki otrąb owsianych
10 g świeżych drożdży
1 jajko
2/3 szklanki mleka 0,5%
szczypta słodzika w proszku
1/2 płaskiej łyżeczki nasion czarnuszki (kupiłam na www.skworcu.com.pl)
szczypta ziaren kminku (z tego samego sklepu)

Drożdże i słodzik rozpuścić w ciepłym mleku, wsypać otręby, wymieszać i odstawić na 30 minut. Dodać rozkłócone jajko i wymieszać. Masę wyłożyć na blachę z papierem do pieczenia, posypać czarnuszką i kminkiem. Piec 35 minut w temperaturze 175 stopni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz