sobota, 15 stycznia 2011

Faworki z kurczaka z dipem szczypiorkowym

Faza II, dzień trzeci, obiad (P)

Faworki z kurczaka:

1 pojedyncza pierś z kurczaka
1/2 łyżeczki przyprawy do kurczaka (takiej bez cukru)
szczypta chilli w proszku

Pierś kroimy w jak najdłuższe paski. Każdy z nich delikatnie rozbijamy tłuczkiem, posypujemy przyprawami i tłuczkiem do mięsa "wklepujemy" przyprawy w kurczaka. Pieczemy 15 minut w 200 stopniach z termoobiegiem (ja upiekłam w Halogen Oven).



Dip szczypiorkowy:

5 łyżek jogurtu naturalnego 0%
1/4 łyżeczki musztardy Dijon
2 łyżki siekanego szczypiorku

Wszystkie składniki włożyć do miseczki i wymieszać.

4 komentarze:

  1. Witam, czytam ze pieczesz Halogen Oven, ja caly czas mysle, czy kupic czy nie, jestes z niego zadowolona ?

    Z gory dziekuje za odpowiedz :)


    Kasia

    OdpowiedzUsuń
  2. Kasiu, Halogen`a używam codziennie. Nie wyobrażam sobie tej diety bez niego. Można upiec np. 1 udko i nie trzeba rozgrzewać całego piekarnika. Halogen Oven to jeden z moich najbardziej udanych zakupów kuchennych. Bardzo go polecam :)
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Dziekuje Ci bardzo za odpowiedz Yvonne, zdradz mi tylko jeszcze prosze z jakiej firmy twoj jest, chce kupic ten wlasciwy;)

    http://www.amazon.de/Halogen-Oven-Heißluftofen-aus-TV-Werbung/dp/B00243E4S0/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1307296074&sr=8-1

    Czy to ten ?

    Pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Firma tu akurat nie ma znaczenia. Ja swój kupiłam w Mango, ale mojej Mamie kupiłam na Allegro i obydwa działają tak samo :)
    P.S. Tak, to ten.

    OdpowiedzUsuń