niedziela, 16 stycznia 2011

Dukanowe bułeczki z jalapeño

Faza II, dzień czwarty, śniadanie (P)

Dukanowe bułeczki z jalapeño

4 łyżki otrąb owsianych
2 łyżki otrąb pszennych
20 g świeżych drożdży
1 szczypta słodzika w proszku
1 jajko
1/3 szklanki mleka
½ łyżeczki jalapeño

Drożdże i słodzik rozpuszczamy w ciepłym mleku, dodajemy otręby, mieszamy, zostawiamy na ok. 25 minut w ciepłym miejscu. Jajko rozkłócamy widelcem, dodajemy wraz z jalapeño do otrąb. Dokładnie mieszamy. Napełniamy masą 6 silikonowych foremek, wstawiamy do zimnego piekarnika, ustawiamy temperaturę na 180 stopni, pieczemy 30 – 40 minut.




+ wędzone śledzie + jogurt naturalny

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz