Faza I, dzień piąty - obiad
Dorsz "3 pieprze" + twarożek czosnkowo - pieprzowy
Sponsorem dzisiejszego obiadu był pieprz ;-)
Dorsz "3" pieprze:
1 mrożony filet z dorsza
sok z 1/2 cytryny
Przyprawy (ilość wg uznania):
pieprz cytrynowy
pieprz ziołowy
pieprz czarny mielony
czosnek w płatkach
Rybę rozmrozić, skropić sokiem z cytryny, posypać przyprawami i zawinąć w folię aluminiową. Odstawić na godzinę (można do lodówki). Włożyć do zimnego piekarnika, ustawić temperaturę na 170 stopni (z termoobiegiem) i piec 25 minut (od momentu włożenia ryby).
Twarożek czosnkowo - pieprzowy:
15 dkg twarogu 0%
4 łyżki jogurtu naturalnego 0%
czosnek granulowany oraz czarny mielony pieprz
Twaróg zgnieść widelcem, dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz