Przepis:
60 dkg chudej wołowiny
7 g peklosoli
100 ml wody
1 łyżka żelatyny
1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
1/3 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu
1 duża szczypta czerwonej czubricy (wszystkie przyprawy kupiłam na www.skworcu.pl)
Mięso mielimy maszynką o średnim sicie, mieszamy z peklosolą i odstawiamy (najlepiej w glinianym naczyniu) na 24 godziny do lodówki. Po tym czasie dodajemy pozostałe składniki, mieszamy i przekładamy do szynkowaru. Zamykamy urządzenie i wstawiamy do lodówki na kolejną dobę. Parzymy 2,5 godziny w temperaturze 70 - 80 stopni, chłodzimy pod zimną bieżącą wodą i odstawiamy do lodówki na 12 godzin.
+ brokuł gotowany na parze
Faza II, dzień czwarty, kolacja (P+W)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz