sobota, 22 stycznia 2011

Pora na dorsza, czyli dorsz w porach

Faza II, dzień piąty, obiad (P+W)

Dorsz w porach:

1 duży filet z dorsza
sok z 1/2 cytryny
1/2 łyżeczki przyprawy do ryb (użyłam Kamis`a)
1/4 łyżeczki pieprzu cytrynowego (użyłam Prymat`a)
10 dkg białej/jasnozielonej części pora
szczypta soli

Rybę (rozmrozić) skropić sokiem z cytryny, odstawić na godzinę do lodówki. Pokroić na porcje. Każdą z nich położyć na folii aluminiowej, posypać przyprawą do ryb, pieprzem cytrynowym, pokrojonym w plasterki porem i odrobiną soli. Zawinąć szczelnie folię. Rybę zapiekać przez 30 minut w temperaturze 175 stopni z termoobiegiem (użyłam Halogen Oven).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz