środa, 1 czerwca 2011

Pieczone udo indycze

Solidna porcja pysznego mięsa.

Przepis:

1 udo indycze (ok. 1,80 kg)
1 łyżka przyprawy do kurczaka
1 łyżka przyprawy do indyka
1 łyżeczka czarnego mielonego pieprzu
1 łyżeczka granulowanego czosnku
1 łyżeczka soli
5 łyżek octu balsamicznego
3 łyżki maggi

Wymieszać przyprawę do kurczaka, indyka, pieprz, czosnek, ocet oraz maggi. Powstałą mieszanką natrzeć pozbawione skóry udo. Odstawić na noc do lodówki. Następnego dnia posolić, włożyć do naczynia do zapiekania, wstawić do zimnego piekarnika, ustawić temperaturę 180 stopni i piec przez 2 godziny. Co pół godziny polewać powstałym w naczyniu sosem. Przez ostatnie 15 minut piec indyka bez przykrycia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz