poniedziałek, 25 lipca 2011

Orzechowe trójkąty

Przepyszne - pomimo tego, że są bez orzechów, ale cóż - taka dieta ;)

Przepis:
2 łyżki otrąb owsianych
2 łyżki otrąb pszennych
2 łyżki otrąb żytnich
2 jajka
1 łyżka słodzika w proszku
2 łyżki odtłuszczonego mleka w proszku
1 łyżeczka aromatu orzechowego w proszku
2 łyżki jogurtu naturalnego 0%
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Jajka ubić ze słodzikiem do białości. Dodać pozostałe składniki. Miksować przez 5 minut na najwyższych obrotach. Masę wyłożyć na okrągłą (wielkości małej tortownicy) blaszkę z papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 175 stopni piekarnika na ok. 25 minut. Wyjąć, ostudzić, pokroić w trójkąty.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz