niedziela, 17 lipca 2011

Szaszłyki z watróbką drobiową

Idealne na grilla lub... do piekarnika :)

Przepis:
0,5 kg drobiowej wątróbki
25 dkg cebuli
1 mała cukinia
1 łyżka przyprawy do grilla
0,5 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu
1 szczypta soli

Wątróbki opłukać, pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać, pokroić. Cukinię pokroić w półplasterki razem ze skórką. Na patyczki nadziewać na przemian wątróbkę, cebulę i cukinię. Szaszłyki obficie posypać z każdej strony przyprawą do grilla i pieprzem. Grillować po 5 minut z każdej strony. Oprószyć solą.
Szaszłyki można też wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na ok. 20 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz