piątek, 8 lipca 2011

Sernik z żurawiną i truskawkową nutą

...dodatek do popołudniowej kawy :)

Przepis:
25 dkg chudego twarogu
3 jajka
1 łyżka słodzika w proszku
1 łyżka mazeiny
1 łyżka jogurtu naturalnego 0%
0,5 łyżeczki aromatu truskawkowego w proszku
2 łyżki suszonej żurawiny (kupiłam na www.skworcu.com.pl)

Żółtka utrzeć ze słodzikiem do białości, dodać (nie przerywając miksowania na najwyższych obrotach) pokruszony ser, mazeinę, aromat i jogurt. Białka ubić na sztywną pianę. Do masy serowej łyżką wmieszać pianę z białek oraz żurawinę. Całość przełożyć do silikonowej foremki, wstawić do nagrzanego do 175 stopni piekarnika na 25 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz