Słodka rozkosz pomiędzy biszkoptem a piernikiem ulokowana.
Przepis:
1 jajko
1 czubata łyżka słodzika w proszku
100 ml jogurtu naturalnego 0%
2 czubate łyżki odtłuszczonego mleka w proszku
1 czubata łyżeczka odtłuszczonego kakao
1 czubata łyżeczka przyprawy do piernika
1/3 płaskiej łyżeczki marcepanowej kawy rozpuszczalnej (kupiłam na www.skworcu.com.pl)
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
4 łyżki otrąb owsianych (zmielonych)
Wymieszać sypkie składniki (oprócz słodzika). Żółtko utrzeć ze słodzikiem, dodać jogurt i cały czas miksując dosypywać po łyżce sypką mieszankę. Białko ubić na sztywną pianę, wymieszać za pomocą łyżki z ciastem. Wlać do silikonowej foremki, wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec przez 20-25 minut.
Można przełożyć Dukanowym budyniem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz