Przepis:
1 pojedyncza pierś z kurczaka
1 średnia cebula
10 dkg pieczarek
10 dkg mrożonej zielonej fasolki szparagowej
1 puszka pomidorów krojonych bez skóry (400 g)
czarny mielony pieprz
maggi
słodka papryka w proszku
suszony czosnek niedźwiedzi (kupiłam na www.skworcu.com.pl)
Kurczaka pokroić w większą kostkę, cebulę drobno posiekać, pieczarki przekroić na ćwiartki. Na rozgrzaną suchą teflonową patelnię wrzucić mięso, obsmażyć, dodać cebulę i pieczarki. Smażyć, często mieszając - przez około 10 minut. Następnie dodać pomidory (wraz z zalewą), fasolkę i przyprawy. Wymieszać i dusić pod przykryciem do momentu, kiedy fasolka zmięknie (ok. 10-15 minut).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz