Przepis na 3-4 porcje:
40 dkg chudej wołowiny
1,5 l wody
1 liść laurowy
5 kulek ziela angielskiego
25 dkg mrożonego kalafiora
4 duże pieczarki
1 mała marchewka
1 mała pietruszka
5 dkg korzenia selera
1 kostka rosołowa wołowa (Winiary "Kostka do smaku")
czarny mielony pieprz
odtłuszczony jogurt naturalny - po łyżce na porcję
Zagotować wodę z liściem i zielem. Dodać pokrojoną na niewielkie kawałki wołowinę i gotować do miękkości mięsa. Wyjąć przyprawy, do zupy dodać marchewkę, pietruszkę i selera starte na tarce o średnich oczkach. Gdy warzywa zmiękną - wrzucić do garnka kalafiora i pieczarki pokrojone na ćwiartki. Na końcu dodać kostkę rosołową i pieprz. Nalać zupę do talerzy, na każdą porcję położyć po łyżce jogurtu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz