Przepis na 12 sztuk:
25 dkg chudego twarogu
3 jajka
1 łyżka słodzika w proszku
2 łyżki otrębów owsianych
2 łyżki otrębów żytnich
2 łyżki otrębów pszennych
50 g jogurtu naturalnego 0%
3 łyżki odtłuszczonego mleka w proszku
2 łyżki mazeiny
1 łyżeczka proszku do pieczenia
aromat waniliowy
Twaróg zmiksować blenderem. Oddzielić białka od żółtek. Otręby zmielić. Żółtka utrzeć ze słodzikiem do białości, cały czas miksując dodać jogurt, otręby, mleko w proszku, mazeinę, proszek do pieczenia i aromat. Na końcu delikatnie wmieszać do masy ubite na sztywną pianę białka. Masę przełożyć do silikonowych foremek. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 25 minut. Po upieczeniu uchylić piekarnik i zostawić pączki do ostygnięcia. Można przełożyć Dukanowym budyniem czekoladowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz