wtorek, 2 sierpnia 2011

Ciasto rumowo-czekoladowo-kawowe

Dieta może być pyszna :)

Przepis:

8 łyżek otrąb owsianych
3 jajka
1 łyżka słodzika w proszku
0,5 szklanki odtłuszczonego mleka w proszku
100 ml jogurtu naturalnego 0%
1 łyżeczka proszku do pieczenia
0,5 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
0,5 łyżeczki odtłuszczonego kakao
10 kropli aromatu rumowego

Otręby zmielić. Żółtka utrzeć ze słodzikiem do białości, nie przerywając miksowania dodawać kolejno: otręby, jogurt, mleko w proszku, kakao, kawę, proszek do pieczenia i aromat. Miksować całość przez 3 - 4 minuty. Na końcu łyżką wmieszać do masy ubite na sztywną pianę białka. Przełożyć ciasto do silikonowej foremki, wstawić do nagrzanego do 175 stopni piekarnika na 25 - 30 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz