wtorek, 2 sierpnia 2011

Lekko pomidorowe gołąbki (grzyby) z jajkiem sadzonym

Pomysł na świetny obiad.

Przepis:

30 dkg mrożonych gołąbków (grzybów)
5 dkg cebuli
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego bez cukru
1 jajko
Przyprawy (ilość wg uznania):
Kucharek (Smak Jesieni),
Kucharek (Uniwersalna),
pieprz czarny mielony,
słodka papryka w proszku,
suszony czosnek niedźwiedzi,
chilli w proszku.

Gołąbki rozmrozić, pokroić w paski. Cebulę pokroić w kostkę, uprażyć bez tłuszczu na teflonowej patelni (do momentu, aż cebula nabierze złotego koloru). Dodać grzyby, chilli, koncentrat, pieprz oraz Kucharka - Smak jesieni. Wymieszać, naczynie przykryć, dusić całość do miękkości grzybów. Następnie na wierzch dania wbić jajko, posypać je Kucharkiem Uniwersalnym oraz pieprzem. Patelnię przykryć i smażyć całość do momentu, aż białko się zetnie, a żółtko pozostanie płynne. Przed podaniem posypać suszonym czosnkiem niedźwiedzim oraz papryką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz