czwartek, 11 sierpnia 2011

Zupa krem z fasolki szparagowej z wołowiną

Lekka, a zarazem sycąca zupa.

Przepis:

35 dkg chudej wołowiny
20 dkg zielonej fasolki szparagowej
1 średnia pietruszka
1 średnia marchewka
5 dkg korzenia selera
zielona część małego pora
Przyprawy (ilość wg uzmania):
Kucharek Smak Wiosny
maggi
pieprz biały mielony

Mięso dzielimy na 2 porcje. W garnku zagotowujemy wodę, wkładamy do wrzątku marchewkę (w całości) oraz mięso i gotujemy do momentu, aż będzie prawie miękkie. Następnie dodajemy drobno pokrojone pozostałe warzywa. Gotujemy całość na wolnym ogniu przez 10 minut (bez przykrycia). Wyjmujemy marchewkę i wołowinę. Mięso kroimy na mniejsze kawałki, marchewkę odrzucamy (można wykorzystać ją np. do sałatki). Zupę miksujemy, doprawiamy Kucharkiem, maggi oraz pieprzem. Przed podaniem układamy na zupie pokrojone mięso.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz