sobota, 6 sierpnia 2011

Faszerowane kalarepki

Przepis:

2 młode kalarepki
1 pojedyncza pierś z kurczaka
2 jajka
1 duża cebula
1 łyżeczka suszonego czosnku niedźwiedziego
1 łyżeczka Vegety
½ łyżeczki przyprawy do kurczaka
pieprz czarny mielony
pieprz biały mielony

Kalarepki i mięso ugotować do miękkości. Pierś niezbyt drobno posiekać (!). Cebulę pokroić w drobną kostkę, wrzucić na suchą teflonową patelnię, posypać Vegetą, włączyć gaz i często mieszając uprażyć cebulę na jasnozłoty kolor. Mięso, cebulę, jajka i przyprawy dokładnie wymieszać. Każdą kalarepkę przekroić na pół, wydrążyć środek, zostawiając ok. 1 cm brzeg i dno. Kalarepki napełnić farszem, zapiec przez ok.30 minut w temp. 180 stopni.


... przed zapieczeniem



... i przed podaniem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz