Przepis:
2 jajka
1 kabanos drobiowy
0,5 cebuli
2 pieczarki
Przyprawy (ilość wg uznania):
Kucharek Uniwersalna
suszony czosnek niedźwiedzi (kupiłam na www.skworcu.com.pl)
pieprz czarny mielony
chilli w proszku
Kabanosa kroimy w plasterki, cebulę i pieczarki siekamy. Na suchej rozgrzanej teflonowej patelni smażymy najpierw cebulę, następnie dodajemy kabanosa, smażymy na ostrym ogniu przez 1 minutę, na końcu dorzucamy pieczarki, chilli i Kucharka. Całość mieszamy. Zmniejszamy ogień, wbijamy delikatnie jajka, posypujemy je przyprawami (Kucharkiem, pieprzem oraz czosnkiem niedźwiedzim). Przykrywamy patelnię pokrywką i smażymy całość do momentu, aż białko będzie ścięte, a żółtko pozostanie płynne.
Podajemy z Dukanowym chlebem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz