czwartek, 11 sierpnia 2011

Sernik kremowy z żurawiną bananowy

Przepis:

500 g chudego twarogu
2 łyżki słodzika w proszku
2 jajka
1 białko
0,5 szklanki jogurtu naturalnego 0%
3 łyżeczki skrobi kukurydzianej
0,5 łyżeczki aromatu bananowego w proszku
0,5 szklanki suszonej żurawiny

Żółtka oddzielić od białek. Ser utrzeć z żółtkami, słodzikiem i aromatem. Następnie dodać skrobię i jogurt. Miksować całość przez 5 minut. W tym czasie ubić białka na niezbyt sztywną pianę. Wraz z żurawiną wmieszać ją łyżką do masy serowej. Przełożyć ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia małej tortownicy. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 45 minut.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz