To świetny pomysł na obiad lub śniadanie.
Przepis:
20 dkg kiełbasy z indyka
10 dkg cebuli
1 łyżka koncentratu pomidorowego bez cukru
50 ml wody
0,5 łyżeczki suszonego czosnku niedźwiedziego (kupiłam na www.skworcu.com.pl)
1 szczypta czarnego mielonego pieprzu
1 szczypta soli
Kiełbasę pokroić na 3 - 4 cm kawałki, cebulę w piórka. Na suchej teflonowej patelni obsmażyć kawałki kiełbasy, dodać cebulę i często mieszając smażyć do momentu, aż cebula zacznie nabierać złotego koloru. Dodać koncentrat, wodę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać. Smażyć przez kolejne 5 minut. Zdjąć z ognia, wsypać czosnek, wymieszać. Podawać na ciepło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz