czwartek, 4 sierpnia 2011

Pikantne grzyby z rzodkiewką i sadzonym jajkiem

Obiad na ostro :)

Przepis:

30 dkg mrożonych mieszanych grzybów leśnych
5 dużych rzodkiewek
2 łyżki siekanego szczypiorku
1 średnia cebula
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego bez cukru
2 jajka
Przyprawy (ilość wg uznania):
chilli w proszku
maggi
pieprz czarny mielony

Cebulę pokroić w kostkę, rzodkiewkę w plasterki, grzyby rozmrozić, pokroić w paski. Na suchej teflonowej rozgrzanej patelni uprażyć na złoty kolor cebulę, dodać grzyby, wymieszać, smażyć pod przykryciem do miękkości grzybów. następnie dodać koncentrat, rzodkiewkę i szczypiorek. Smażyć przez następne 3 minuty. Doprawić całość maggi, pieprzem i chilli. Na wierzch dania wbić jajka, smażyć pod przykryciem do momentu, aż białko będzie ścięte, a żółtko płynne.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz