...czyli z tego, co się nawinie :)
Przepis:
40 dkg chudej wołowiny
15 dkg zielonej fasolki szparagowej
10 dkg młodej kapusty
5 dkg cebuli
1 dkg marchewki
2 liście laurowe
5 kulek ziela angielskiego
4 łyżki jogurtu naturalnego 0%
1 żółtko
maggi i pieprz czarny mielony - do smaku
W garnku zagotować wodę z liściem i zielem. Wołowinę podzielić na 8 kawałków, wrzucić do wrzątku, ugotować do miękkości. Wyjąć przyprawy. Do wywaru wrzucić pokrojone na mniejsze kawałki: fasolkę, kapustę i cebulę oraz startą na tarce o drobnych oczkach marchewkę. Gotować do miękkości składników. Żółtko rozmieszać z jogurtem, pieprzem i maggi. Zupę zdjąć z ognia, wlać jogurt energicznie mieszając. Nie gotować.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz