czwartek, 5 maja 2011

Misiek serowy dwusmakowy

Przepis:

30 dkg chudego twarogu
2 jajka
1 łyżka słodzika w proszku
aromat waniliowy
1 płaska łyżeczka mazeiny
1/3 szklanki odtłuszczonego mleka w proszku
3 łyżki mleka skondensowanego niesłodzonego light
1/2 łyżeczki odtłuszczonego kakao

Ser zmiksować blenderem. Żółtka ubić ze słodzikiem do białości. Nie przerywając ubijania dodawać kolejno: ser, aromat, mazeinę, mleko w proszku i mleko skondensowane. Na końcu łyżką wmieszać do masy ubitą na sztywno pianę z białek. 2/3 sera wyłożyć do foremki, do pozostałej części dodać kakao, wymieszać i wyłożyć na jasną część sera. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, piec 25 - 30 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz