czwartek, 17 lutego 2011

Dukanowy chlebek z pomidorami i bazylią

Przepis (na 2 porcje):

100 g chudego twarogu
4 łyżki otrąb owsianych
1 jajko
3 łyżki jogurtu naturalnego 0%
1/4 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
1 duża szczypta pomidorów w proszku
1 duża szczypta suszonej bazylii
1 duża szczypta granulowanego czosnku
1 duża szczypta nasion czarnuszki (wszystkie przyprawy kupiłam na www.skworcu.com.pl)

Wszystkie składniki (oprócz czarnuszki) miksujemy ze sobą na (w miarę) jednolitą masę. Wykładamy ją na blachę z papierem do pieczenia, posypujemy czarnuszką. Wstawiamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i pieczemy ok. 35 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz