Przepis:
4 udka z kurczaka
30 dkg chudej wołowiny
2 jajka
3 liście laurowe
10 kulek ziela angielskiego
1 kostka rosołowa warzywna (Winiary "Kostka do smaku")
1/4 łyżeczki maggi
1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu
1/4 łyżeczki czerwonej czubricy (kupiłam na www.skworcu.pl)
Wołowinę wraz z liściem i zielem włożyć do wrzącej wody. Po godzinie gotowania dołożyć pozbawione skóry udka. Gotować do momentu, aż mięso będzie odchodzić od kości. Wywar przecedzić, odlać z niego 1 szklankę, w której rozpuścić kostkę rosołową. Mięso oddzielić od kości, zmielić maszynką o drobnym sicie. Dodać przyprawy i wywar z kostką rosołową oraz jajka. Masę dokładnie wyrobić. Włożyć do foremki (małej keksówki) wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekać 60 minut w temperaturze 180 stopni (bez termoobiegu).
Faza II, dzień drugi, śniadanie, (P)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz