Przepis:
2 jajka
1 średnia biała cebula
2 średnie pieczarki
3 duże rzodkiewki
1 szczypta czarnego mielonego pieprzu
1 mała szczypta soli
1 płaska łyżeczka suszonej czeremszy (czosnku niedźwiedziego) - kupiłam na www.skworcu.com.pl
Cebulę drobno siekamy, pieczarki i rzodkiewki kroimy w plasterki. Na zimną suchą teflonową patelnię wrzucamy cebulę i smażymy ją na małym ogniu przez 5 minut (ciągle mieszając). Dokładamy pieczarki i rzodkiewkę. Smażymy kolejne 5 minut. Wsypujemy pieprz i sól. Wbijamy jajka, zdejmujemy patelnię z ognia i mieszamy jajecznicę do uzyskania pożądanego stopnia ścięcia jajek. Przekładamy na talerz, posypujemy czosnkiem niedźwiedzim.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz