czwartek, 17 lutego 2011

Pikantny kociołek by Yvonne

Przepis:

1 pojedyncza pierś z kurczaka
150 g mrożonej zielonej fasolki szparagowej
1 średnia biała cebula
100 ml wody
100 ml koncentratu pomidorowego z kartonika (bez cukru)
2 ząbki czosnku
2 łyżki maggi
1 szczypta czarnego mielonego pieprzu
1 szczypta chilli w proszku
1 szczypta słodzika w proszku
1 szczypta czerwonej czubricy (kupiłam na www.skworcu.com.pl)

Posiekaną cebulę szklimy na suchej teflonowej patelni. Dodajemy pokrojoną w kostkę pierś. Mieszając smażymy przez 5 minut. Dokładamy drobno pokrojony czosnek, wlewamy maggi i smażymy przez 1 minutę. Dolewamy wodę, wsypujemy fasolkę i dusimy wszystko pod przykryciem przez około 10 minut. Wsypujemy przyprawy oraz słodzik. Mieszamy i zdejmujemy z ognia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz