Przepis:
10 dkg piersi z kurczaka
10 dkg piersi z indyka
10 dkg chudej wołowiny
1 jajko
1/2 średniej cebuli
1 ząbek czosnku
2 średnie pieczarki
10 dkg białej kapusty
1 puszka pomidorów krojonych bez skóry
Przyprawy (ilość wg uznania):
maggi
pieprz czarny mielony
słodka papryka w proszku
chilli w proszku
Mięso mielimy maszynką o średnim sicie. Dodajemy jajko, drobno poszatkowaną kapustę, posiekane pieczarki, cebulę i czosnek. Przyprawiamy maggi oraz pieprzem i dokładnie wyrabiamy masę. Formujemy z niej "kotleciki" i obsmażamy je na suchej teflonowej patelni. Dodajemy pomidory wraz z zalewą i dusimy pod przykryciem ok. 30 minut. Na końcu wsypujemy paprykę i chilli.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz