wtorek, 3 maja 2011

Twaróg smażony z pomidorami i czosnkiem

W smaku bardzo przypomina ser topiony

Przepis:
25 dkg chudego twarogu
1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
1/2 łyżeczki pomidorów w proszku
1/4 łyżeczki granulowanego czosnku
1 żółtko
1 szczypta soli

Twaróg rozgnieść drewnianym widelcem na teflonowej patelni. Włączyć gaz i smażyć ser przez 5 minut. Wsypać sodę i ciągle mieszając smażyć przez kolejne 5 minut. Wsypać pomidory, czosnek i sól. Dokładnie wymieszać, zdjąć z ognia. Po 5 minutach energicznie wmieszać żółtko. Ser przelać do wyłożonego folią spożywczą naczynia i pozostawić do ostygnięcia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz