Przepis:
2 jajka
2 łyżki otrąb owsianych
2 łyżki otrąb pszennych
1 łyżka słodzika w proszku
3 łyżki jogurtu naturalnego 0%
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki odtłuszczonego mleka w proszku
1 szczypta czerwonego barwnika spożywczego
1 szczypta aromatu malinowego w proszku
2 łyżki suszonej żurawiny
Otręby zmielić, żurawinę posiekać. Jajka utrzeć ze słodzikiem do białości, dodawać kolejno (nie przerywając miksowania): otręby, jogurt, proszek do pieczenia, mleko, barwnik i aromat. Miksować jeszcze przez 4 minuty. Na końcu łyżką wmieszać do ciasta żurawinę. Przełożyć ciasto do silikonowej foremki, wstawić do zimnego piekarnika, ustawić temperaturę na 175 stopni i piec 25 - 30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz