piątek, 7 stycznia 2011

Dorsz "3" pieprze

Faza I, dzień piąty - obiad

Dorsz "3 pieprze" + twarożek czosnkowo - pieprzowy

Sponsorem dzisiejszego obiadu był pieprz ;-)

Dorsz "3" pieprze:

1 mrożony filet z dorsza
sok z 1/2 cytryny

Przyprawy (ilość wg uznania):

pieprz cytrynowy
pieprz ziołowy
pieprz czarny mielony
czosnek w płatkach

Rybę rozmrozić, skropić sokiem z cytryny, posypać przyprawami i zawinąć w folię aluminiową. Odstawić na godzinę (można do lodówki). Włożyć do zimnego piekarnika, ustawić temperaturę na 170 stopni (z termoobiegiem) i piec 25 minut (od momentu włożenia ryby).



Twarożek czosnkowo - pieprzowy:

15 dkg twarogu 0%
4 łyżki jogurtu naturalnego 0%
czosnek granulowany oraz czarny mielony pieprz

Twaróg zgnieść widelcem, dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz