czwartek, 20 stycznia 2011

Hamburgery Dukanowe

Faza II, dzień trzeci, obiad (P+W)

Hamburgery Dukanowe:

Bułki:

1 łyżka otrąb owsianych
1 łyżka otrąb żytnich
70 g twarogu 0%
1 jajko
szczypta kminku
szczypta proszku do pieczenia

Wszystkie składniki zmiksować. Odstawić na 10 minut. Wyłożyć na papier do pieczenia i piec 35 minut w temp. 180 stopni (z termoobiegiem). Z tej porcji wychodzi 1 duża lub 2 mniejsze bułki. Uwaga: ciasto rozlewa się na papierze podczas pieczenia, więc należy układać jak najwyższe kopczyki.

Kotlety:

100 g chudej wołowiny
1 jajko
1 mała biała cebula
1 szczypta przyprawy do mięs

Składniki zmiksować. Z masy formować płaskie kotlety. Piec na blasze wyłożonej papierem przez około 20 minut w temp. 180 stopni z termoobiegiem.

Dodatki:

czerwona cebula
kiszony ogórek
sałata lodowa
musztarda Dijon (do posmarowania kotletów)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz