poniedziałek, 3 stycznia 2011

Dorsz w pieprzu cytrynowym

Faza I, dzień pierwszy - obiad

Dorsz w pieprzu cytrynowym

1 mrożony filet z dorsza
1 łyżeczka pieprzu cytrynowego
1/2 łyżeczki czosnku w płatkach
1 szczypta czarnego mielonego pieprzu
2 łyżki soku z cytryny

Rybę rozmrażamy. Układamy na folii aluminiowej, polewamy sokiem z cytryny, posypujemy pieprzami i czosnkiem. Zawijamy w luźny pakiecik (pomiędzy rybą a folią zostawiamy nieco wolnego miejsca). Zostawiamy na 30 minut (w lodówce lub na kuchennym stole). Następnie pieczemy (razem z folią) w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 20 minut.



Twarożek czosnkowy

12,5 dkg twarogu 0%
2 łyżki jogurtu naturalnego 0%
2 małe ząbki czosnku

Czosnek drobno siekamy, twaróg rozgniatamy widelcem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz